+32 56 777 929 Info@FestivalBokal.be


ARTIESTEN

BRACA

Opgegroeid te Nijlen in een gezin met 4 kinderen. Van jongs af aan kregen ze uiteenlopende muzikale invloeden mee en werden ze aangespoord om zelf muzikaal aan de slag te gaan. Seppe ging van kinds af aan naar de muziekschool en leerde er accordeon spelen. De tango’s en folksongs deden voor hem een nieuwe wereld opengaan. Lander koos voor gitaar maar sloeg al snel zijn eigen pad in met Bob Dylan en Johny Cash als grote voorbeelden en grunge-projecten op de achtergrond. In hun jeugd speelden de broers vaak samen en werd er wel eens naar een piano, bas, banjo, mandoline, slide, melodica, mondharmonica of wat drums gegrepen.
In 2015 begon Lander aan een soloproject, maar zoals verwacht voegde Seppe zich er al snel bij, wat leidde tot Braca. Braca staat voor broers, maar sinds 2016 eveneens voor gemoedelijke deuntjes en geladen teksten. Dit in een eigen vorm van power folk

Accepteer a.u.b de statistieken, marketing cookies om deze video af te spelen.

Wise men

Dit goddelijk duo was er vorige editie ook bij: met hun platencollectie zullen ze met zekerheid een warme gloed van positieve vibes in jullie huiskamer brengen. Muziek in een reggae jasje met enkele invloeden van funk en disco

Bwana

bwana is het indie-pop/rock, alternatieve en grenzeloze muziekproject van de singer-songwriter en muziekproducer Friedel Dufait. Ze weet meteen zielen te overtuigen met haar lage melancholische gitaarlijnen die vergezeld worden door een herkenbare, krachtige en lage zangstem waar meerstemmigheid een goede toon bijdraagt.

bwana is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternatieve band te vormen. Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen…

Het Onderspit

Het Onderspit voorziet uw dagelijkse sysifusarbeid van een Westvlaamse soundtrack.
Met bindteksten als maizena.
Het Onderspit is Jan Cappelle (zang/gitaar), Marieke Van Raes (zang/gitaar/toetsen), Anton Puttemans (bas), Zeno Van Moerkerke (drums) en Tom Lauwaerts (gitaar).

Scotch

De Nederlandse band maakt energieke shows met opzwepende melodieën op viool en accordeon, afgewisseld met polyfone zang op een stuwende basis van drums, bas, banjo en gitaar. De combinatie van eigen materiaal met traditionele volksliederen uit alle hoeken van de wereld wordt recht uit het hart en zonder enige terughoudendheid gebracht. Of het nu op straat is, in een club of op de festivalvloer, je voelt dat alleen dit moment telt. In de afgelopen 15 jaar heeft Scotch meer dan 500 shows door heel Europa gespeeld!

The Christian Club

Muziek is voor mij in de eerste plaats emotie, een wordend proces dat de affecten laat spreken en symbool staat voor de vrijheid. Een uitlaatklep waar ik over mijn dieptes praat en zo misschien anderen kan aanspreken. In de eerste plaats is mijn muziek dus voor mijzelf maar daarmee gaat de ander onvermijdelijk gepaard. Ik studeer filosofie en probeer dat ook te verwerken in mijn muziek. Zo verwijs ik al eens naar Nietzsche of andere filosofen en hoop ik een publiek te vinden dat vooral luistert maar zeker ook geniet.

Gesman

Twintig jaar al bestaat Gesman. Begonnen als een grapje onder vrienden, maar tien jaar geleden vulden ze plots de AB in Brussel. Na een lange pauze is de band rond Steven ‘Gesman‘ Vervaecke helemaal terug.

Forester

Britpop met invloeden van o.a. Jeff Buckley, Radiohead, Mooneye, Suede, Ben Howard… Deze band toont hoe graag ze muziek spelen. Met hun enthousiasme spelen ze klasse volle nummers en nemen ze je mee in hun set vol Sjieke nummers !

Pardon Service

Pardon service maakt van de wereld – met Mechelen als centrum – een mooiere plaats. Met songs zoals On est gaté, ’t Is toch normaal, De non en Kolonel Belge lekken ze lustig aan de fundamenten van reggae, singer-song en funky ska. Daarom passen ze op menig podium, als het maar 9 man kan herbergen.

Na een onstuimig begin op kleinere feestjes, veroverden ze ook de grotere festivals met hetzelfde wereldvredig geweld. “Als op het einde van de show iedereen aan het dansen is en we zelf nat in ‘t zweet staan, dan is het goed geweest.”Als je er een gevoel wilt opplakken: zorgeloos geluk. Een roadtrip van de Balkan naar Afrika. De mens naast u graag zien, ook als je hem nog nooit gezien hebt.

In 2015 werd de eerst plaat opgenomen, Chaud devant – bijzonder geschikt om in de auto te draaien naar het schijnt-, in 2018 een aantal losse songs en er staan nog een hoop nummers te wachten om te worden vastgelegd. Kom en laat u verbazen door het schijnbaar naïef enthousiasme van Pardon Service!

Radio Barba

//Radio Barbã// The total combination of love, sweat & happiness. Using influences by lots of travels trhough South Eastern Europe and Russia. Radio Barbã is an electrifying rhythm section combined with a thunderous brass section topped with a punk attitude Radio Barbã will make you dance either as a dj or with his full live band.

//Radio Barbã Orkestar//

Met een opzwepende ritmesectie en een knallende blazerssectie heeft Radio Barbã orkestra maar 1 doel en dat is het publiek meesleuren in een zwoel, zweterig, springend, stampend dansfeest.

Invloeden uit: De Balkan, Het Midden Oosten en Zuid Spanje.

Bezetting:

*Gitaar *Bass *Drums *Trombone *Trompet *Accordeon *Viool

//Radio Barbã Dj set//

Onder het motto “Love, Sweat and Happiness” neemt hij jullie mee op een trip naar het beloofde land vol warme balkanbloempjes, hete cumbiaclassics, kruidige Oriëntals en zeemzoete swingbeats.

Momoyo

Momoyo (gestileerd weergegeven als momoyo) is een Vlaamse indierockband uit Gent. De formatie is grotendeels een voortzetting van Uncle Wellington dat werd opgeheven omdat de leden een herstart wilden maken.

The Subtitles

The Subtitles besloten in 2005 om samen de wereld te veroveren. Zonder geweld. Met muziek: eigen creaties, gaande van reggae en ska tot uiterst dansbare wereldmuziek, steeds gespeeld met een onbedwingbaar enthousiasme. Na het eerste album in 2008, ontpopten ze zich gestaag tot prettig gestoorde, vrolijk doorgedraaide podiumvlinders. Hun muziek verhit de koelste kiltes, steekt jong en oud in lichterlaaie, en ontaardt keer op keer op een heus dansfestijn.

The Subtitles decided to conquer the world together in 2005. Without violence. With music: Subtitles-branded creations, ranging from reggae and ska to booty-shaking worldvibes, always played with unstoppable enthusiasm. After the first album in 2008, they steadily evolved into cheerfully insane, beamingly hebephrenic stage-animals. Their music heats the coldest cool, fires up young and old, and degenerates time after time into a smashing party, where you will want to dance ’till dawn.

Ellis Mane

Ellis Mane (Elisa De Pauw) is een oorspronkelijk klassiek geschoolde pianist die na 10 jaar aan de muziekacademie van Evergem het klavier ruilde voor zes snaren en een stem. In 2020 begon ze een solo project met elektrische gitaar, bas en drumpad en bouwt ze met behulp van een loopstation haar songs op.

Haar repertoire omvat fijne indie deuntjes, soms al eens met wat zwaarder gitaarwerk, die beïnvloed zijn door Courtney Barnett, Fleetwood Mac en Black Box Revelation.

DJ Desperado

DJ Desperado mixt een straffe cocktail van Afrobeat, Bhangra, Cumbia, Gypsy-Swing, Kuduro, Mestizo, Moombahton, Reggae en nog veel meer. Verwacht je aan een bruisende fiësta vol etnische grooves doorspekt met vette breaks & beats! DJ Desperado is de resident dj van Globalicious en hij maakte al het mooie weer op Couleur Café, Polé Polé Beach, Dranouter Festival & Balkan Sonic (UK). Hij deelde de decks met o.a. Buscemi, DJ Dunya, Forward Fever, Merdan Taplak, Soulshakers, Dj Dunya & de Turntable Dubbers… DJ Desperado is ook radiomaker, programmator en organisator. Na een eerste radioshow Villa Mondo bij de Brugse zender Villa Bota, presenteert hij nu Radio Esperanto bij Quindo in Kortrijk. Daarnaast is hij ook bezig met de organisatie van Kokopelli, een 3-daags multicultureel festival in Gullegem.

Thönder

Sinds enkele jaren is DJ Thönder een vaste waarde in de regio rond Deerlijk/Harelbeke/Kortrijk. In de zomer van 2018 zette hij de Palace van Festival Dranouter in vuur en vlam. Ben jij op zoek naar een Dj zich voelt als in vis in het water wanneer hij plaatjes mag draaien? Een DJ die zich volledig kan inleven in de muzieksmaak van zijn publiek en zich ook niet vastpint op 1 bepaald genre? Dan ben je aan het goede adres! Met een gewaagde mix van commerciële muziek , balkan/folk/70,80 en nineties krijgt hij iedereen aan het dansen!